Demens og livshistorier

Hvorfor lave en livshistorie?

Når man rammes af demens, betyder det tab, f.eks. af hukommelse eller sprog –  tab som truer identiteten. Ved at arbejde med livshistorie så tidligt som muligt, får man mulighed selv at præge fortællingen om den person man er. Livshistorien kan både hjælpe én selv til at huske og andre til at møde og forstå den person, man er.

Livsfortællinger om et langt liv er et værdifuldt redskab til at forbinde generationer og til at give andre mulighed for indsigt og respekt.

 

Få din livshistorie på video

Video giver optimal mulighed for at skildre personkarakter og livsforløb på en måde, der er interessant og let tilgængeligt for interesserede.

Vi mennesker aflæser mange flere ting omkring et andet menneske, end det skrevne eller talte ord. De fleste kender begrebet ”et foto siger mere end 1000 ord”. Med video får du både ordene og det visuelle udtryk i samme ombæring.

 

Resultatet bliver et videoalbum med 12 videoer 

demens ipad

  • Nogle af videoerne viser viser den du er; dine holdninger, relationer til de nærmeste, dine vaner og de ting der gør dig glad.
  • Andre viser dit liv fra barndom og op til nu, med de relationer, oplevelser og begivenheder der har præget dit liv.
  • Videoerne er hver især af cirka 5 minutters varighed, så det er nemt at finde præcis den videosekvens du vil se.
  • Du kan vælge, hvilke af videoerne du vil dele med de mennesker der er omkring dig.

Du kan se videoerne når du har lyst, på dit fjernsyn, computeren, mobiltelefonen eller tablet. Se videoerne med familien og glæd jer over det liv I har haft sammen.

 

Det kan være svært at berette om sit liv.

Det kan være svært umiddelbart at berette om sit liv og der er også mange ting man ikke lige husker før man bliver mindet om dem. Jeg træder derfor til med spørgsmål undervejs og vi finder også fotos og ting fra dit liv, der får erindringerne frem. Efterfølgende redigere jeg optagelserne, så videoerne giver et koncentreret indblik i, hvem du er som menneske.

 

 

Pris

Prisen for ovennævnte videoalbum vil ligge mellem 15.000 og 18.000 kr. inklusiv moms. Den endelige pris afhænger af optagelsestiden og hvor meget øvrigt materiale der skal med i videoerne, såsom fotos og musik.